CiddiGazete- Olay, Konya Şehir Hastanesi'nin Kardiyoloji bölümünde yaşandı. Konya'nın Yunak İlçe Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olduğu öğrenilen Hacı Mahmut Akçay, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Karakaya'yı silahla başından vurdu. Saldırgan daha sonra aynı silahla intihar etti.

Doktor Karakaya ve saldırgan Hacı Mahmut Akçay, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Saldırganın annesinin Kardiyolog Karakaya'nın hastası olduğu ancak tedavi sürecinde hayatını kaybettiği, saldırıyı da bu yüzden gerçekleştirdiği iddia edildi.

Yaşanan olayın ardından hastaneye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç'un da hastanede bulunduğu ve olaya ilişkin bilgi aldığı öğrenildi.

SALDIRGAN İŞ YERİNDEN İZİN ALMIŞ

Hacı Mahmut Akçay'ın, güvenlik görevlisi olarak çalıştığı Yunak Devlet Hastanesi'nden, belinden rahatsız olduğunu belirtip, burada ortopedi servisi olmadığı için Akşehir Devlet Hastanesi'ne gideceğini söyleyerek izin aldığı ortaya çıktı. Saldırının yaşandığı odada ise eşyaların dağıldığı görüldü.

ANNESİNİ AMELİYAT ETMİŞ

Akçay'ın annesi Kezban Akçay'ın, 7 Haziran günü geçirdiği kalp krizi sonucu Yunak Devlet Hastanesi'nden sevkle Konya Şehir Hastanesi'ne getirildiği, burada doktor Ekrem Karakaya tarafından anjiyo ameliyatı yapıldığı, bir gün sonra da yaşamını yitirdiği bildirildi.

İKİ ÇOCUK YETİM KALDI

Kayseri Develi'de doğan, 1999 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan doktor Ekrem Karakaya'nın, 7 ve 8 yaşlarında iki kız çocuğunun olduğu öğrenildi.

TABANCANIN RUHSATI VAR!

Dr. Ekrem Karakaya'yı Şehir Hastanesi'ndeki klinikte ateş ederek öldürdükten sonra intihar eden Yunak Devlet Hastanesi'nde görevli Hacı Mahmut Akçay'ın saldırıda kullandığı tabancanın, kendi adına taşıma ruhsatlı olduğu ortaya çıktı.

SORUŞTURMA SÜRDÜRÜLÜYOR

Öte yandan saldırının ardından Sağlık Bakan Yardımcı Halil Eldemir de Konya Şehir Hastanesine gelerek olayla ilgili bilgi aldı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, 1 Cumhuriyet Başsavcı vekili ve 3 Cumhuriyet Savcısı tarafından soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.

SLOGANLAR ATARAK SALDIRIYI PROTESTO ETTİLER

Yaşanan olayın ardından doktorlar ve hastane personelleri, iş bırakarak hastane bahçesinde toplandı. "Hekimler burada, yönetim istifa", "Bugün burası yarın neresi" sloganları atan hastane personeli ve doktorlar, yaşanan saldırıyı protesto etti.

Hastaneye gelen Konya Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, hastane yönetimiyle birlikte açıklama yapacağı sırada hekimlerin tepkisiyle karşılaştı. Türkoğlu'nun "Olay adli bir olay. Bir hekim arkadaşımız vefat etti", demesi üzerine doktorlar, "Vefat değil, şehit oldu" diyerek tepki gösterdi.

"BİZ DOKTORUZ, ÖLMEK İÇİN OKUMADIK"

Başka bir doktor da vali yardımcısına, "Ölen kişi sadece bir kişi değil. Ölen kişi doktor, ölen kişi baba, ölen kişi evlat. Biz doktoruz. Biz ölmek için okumadık" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Sağlık çalışanları, hastanede ciddi bir güvenlik zafiyeti olduğunu, güvenlik tedbirlerinin artırılmasını ve hastaneye X-Ray cihazı getirilmesini talep etti.

BAKAN KOCA'DAN TEPKİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla olaya tepki gösterdi. Koca paylaşımında "Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

HABERLERE YAYIN YASAĞI GELDİ

Konya 5. Sulh Ceza Hakimliği, olayla ilgili haberlere yayın yasağı kararı aldı.