CiddiGazete- Türkiye pazar sabahına, acı haberle uyandı. Balıkesir'de yolcu otobüsünün yoldan çıkarak takla atması sonucu meydana gelen kazada 14 kişi öldü, 18 kişi de yaralandı. Acı haberi Balıkesir Valiliği duyurdu.

Valiliğin Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"08.08.2021 Pazar günü saat 04.40 sıralarında Balıkesir OSB Çevre Yolunda Edremit istikametine doğru seyir halinde olan bir yolcu otobüsünün yoldan çıkarak takla atması sonucu meydana gelen trafik kazasında maalesef 11 vatandaşımız kaza mahalinde, 3 vatandaşımız hastanede olmak üzere 14 kişi hayatını kaybetmiş, 18 vatandaşımız ise yaralanmıştır.

112 acil müdahale ekiplerimiz ve trafik birimlerimiz kaza mahalline çok kısa sürede ulaşarak yaralı vatandaşlarımızın tamamının Balıkesir'de bulunan 5 ayrı hastaneye sevk edilmesini sağlamış olup tedavileri devam etmektedir."

SON DAKİKA: Hastaneye sevk edilen yaralılardan bir hayatını kaybetti; kazada ölü sayısı 15'e yükseldi.

40 METRE FREN İZİ

Kaza yerinde yapılan ilk incelemede, yolcu otobüsünün 95 kilometre hızla viraja girdiği, yaklaşık 40 metrelik fren izi olduğu tespit edildi. Jandarmanın olay yeri incelemesinin ardından yolcu otobüsü vinçle kaldırıldı. Yolcuların etrafa saçılan eşyaları da ekipler tarafından toplandı.