CiddiGazete- CHP Sözcüsü Faik Öztrak, hakkında "organize suç örgütü yöneticisi ve üyesi olmak" suçlamasıyla soruşturma başlatılan Sedat Peker’in eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'a ilişkin iddialarına dair İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sosyal medya hesabından soru yöneltti.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk, Sedat Peker’in Azerbaycan kökenli Türk vatandaşı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu'na ait Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı'na tehditle el koyduğu iddiasını Mehmet Ağar’a sormuş, Ağar şu cevabı vermişti:

“Beni gündeme getirmelerinin asıl nedeni de bizi buradan uzaklaştırmak. Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli: Buraya mafya çökecek. Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır.”

Mehmet Ağar’ın bu sözlerini alıntılayan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, sosyal medya hesabından, “Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, ‘Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır’ diyor. Mevcut İçişleri Bakanı S.S.e soruyorum; Ağar’ın bakanlığınızdaki yeni görevi nedir? Yetkisi nedir? Devlet krizi dediğimiz tam da budur" mesajını paylaştı.