CiddiGazete- İstanbul’da Kadıköy-Tavşantepe metrosunda dün akşam saatlerinde E.Y. ile Nilgün Damgacı arasında tartışma çıktı. E.Y, tartıştığı kadına ve o esnada yanında bulunan kızı Senanur Damgacı’ya bıçak çekerek galiz küfürler ettikten sonra olay yerinden uzaklaştı.
E.Y, gece saat 02.30 sıralarında polis ekiplerince yakalandı. E.Y’nin kullanmak için uyuşturucu madde bulundurma, uyuşturucu madde ticareti, kasten yaralama, tehdit, hakaret, kişi hürriyetinden yoksun kılma, mala zarar verme suçlarından toplamda 20 adet suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

'ANNEME DE SALDIRDI, ÇOK KORKTUM'

NTV’nin aktardığına göre, Senanur Damgacı “Saldırgan önce bir kadına maskesi burnuna indiği için laflar saymaya başladı. Başta aldırış etmedik. Ama kadına hakaret etmeye başlayınca ben de adamı uyardım. Bu sefer bana saldırdı, küfürler etti, vurmaya çalıştı. O sırada metroda arbede çıktı" dedi.
Kick boksçu olduğunu, jimnastik antrenörlüğü de yaptığını belirten Damgacı, "Anneme de saldırdı, çok korktum. O sırada ekmek bıçağı çıkardı üzerimize yürüdü. İnsanlar yardım etmeye çalıştı ama bıçakla saldırınca kimse bir şey yapamadı. Bıçağı görünce kendimi geri ittim. Nişanlımla görüşmeme iki gün kalmıştı. Uçağa binip gidecektim. Sadece 2 günüm kaldığını düşündüm başka bir şey düşünemedim” diye konuştu.
Damgacı, “Adam bizi öldürmekle tehdit etti. Allah kurtardı, şans eseri kurtulduk. Her gün farklı bir kadın cinayeti duyuyoruz, artık birilerin buna dur demesi lazım. Bir adam metroda herkesin içinde kamera kayıtlarının altında rahatça bunları yapabiliyor” dedi.

GÜVENLİK MÜDAHALE ETMEDİ

Olay sırasında güvenlik görevlilerinin de herhangi bir müdahalede bulunmadığını belirten Damgacı, “Bu olaylar yaşandığında megafona 5-6 kez basıldı. Annem, ben ve başkaları bastı. Hiçbir cevap gelmedi, adam tehditleri savurduktan sonra kapı kapandı. Kapı kapandıktan sonra megafondan cevap geldi. Metro seyir halindeyken, güvenlik görevlisi bir anda içeriden çıkarak ne olduğunu sordu. Niye saklandı anlamıyorum. O güvenlik görevlisinden de şikayetçiyim” diye konuştu.