CiddiGazete- Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK-HPG’nin sözde Mahmur-Kerkük-Süleymaniye saha genel sorumlusu Mehmet Erdoğan'ı, Irak'ın kuzeyindeki Mahmur kampında etkisiz hale getirdi.


Ahmet Rubar kod adlı Mehmet Erdoğan’ın Mahmur Kampı’nda Hacı Mirza Ali adına düzenlenmiş sahte kimlikle yaşadığını 2021 yılında belirleyen MİT görevlileri, söz konusu teröristi odağına alan bir operasyon planladı.
21 Mayıs'ta Mahmur’da MİT elemanlarının da yer aldığı bir operasyonla etkisiz hale getirilen Mehmet Erdoğan, aynı zamanda, ülkemize yönelik PKK bünyesinde silahlı/bombalı eylemleri yöneten HPG komuta konseyinin yöneticisi olarak faaliyet göstermekteydi.

NTV’de yer alan habere göre Mehmet Erdoğan, uzun yıllar PKK medya savunma alanlarına bağlı Hakurk eyalet sorumlusu ve Avaşin eyalet sorumlusu olarak görev yaptı. Avaşin ve Hakurk’ta bulunduğu dönemde ülkemize yönelik çok sayıda terör eyleminin bizzat planlayıcısı ve uygulayıcısı olarak sorumluluk üstlendi.
Örgüte katıldığı 1990'lı yıllarda Ağrı Dağı ve İran/Makü-Dambat grupları sorumlusu olarak, 2000’li yıllarda da Serhat Eyalet Gücü sorumlusu olarak çok sayıda terör eyleminin emrini verdi.

Mehmet Erdoğan, 1990’lı yıllardan bu yana çok sayıda sivil ve askerin şehit edilmesi eylemlerinin talimatını verdiği için aranıyordu.