CiddiGazete- Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde düzenlenen Pençe-Kilit Operasyonunda meydana gelen EYP saldırısında Piyade Komando Sözleşmeli Er Fuat Özer ve Uzman Çavuş Gökhan Demir'in şehit olduğunu duyurdu. Saldırıda iki askerimiz de yaralandı.

MSB’den yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 11 Haziran 2022 tarihinde, teröristler tarafından önceden yerleştirilen EYP'nin patlaması sonucu, Piyade Sözleşmeli Er Fuat Özer şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır" denildi.

Şehit Fuat Özer'in Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde ikamet eden ailesinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

HASTANEYE KALDIRILAN ASKER ŞEHİT DÜŞTÜ

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 11 Haziran 2022 tarihinde, teröristler tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu Ordu Ünyeli Uzman Çavuş Gökhan Demir (34), yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Gökhan Demir'in baba evinin Ünye ilçesine bağlı İnkur Mahallesi'nde olduğu öğrenildi.

Şehit Uzman Çavuş Gökhan Demir’in evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

İKİ ASKERİMİZ DAHA ŞEHİT OLDU

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, teröristlerle çıkan çatışma sonucu P.Uzm.Çvş. Ömer Yıldırım ve P.Uzm.Onb. Mehmet Ali Çap şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz” ifadelerini kullandı.