CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören’i Vahdettin Köşkü’nde kabul etti.

Işıkçılar Cemaati’nin yayın organı Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre Ören, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İhlas Holding’in projeleri hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise İhlas Medya Grubu’nu ilgiyle ve yakından takip ettiğini söyledi.

MUHALİF TAVRIN ARDINDAN GELEN GÖRÜŞME

Öte yandan Oda TV’nin aktardığına göre, ABD Başkanlık seçimini geçtiğimiz Kasım ayında Joe Biden’in kazanmasının ardından, Türkiye Gazetesi’nin ve yazarlarının AKP hükümetine yönelik eleştirileri göze çarpıyordu.

“Güçlü devlet böyle giderse 2023’te hiçbir işe yaramayabilir”, “Sabır taşı çatlamak üzere”, “Vatandaş ve esnaf soruyor: Döviz çıkarken zam yapanlar inerken nerede” şeklindeki köşe yazısı ve haberler dikkat çekiyordu.

AYNI ZAMANDA ABD VATANDAŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu eleştirel yayınların ardından Ahmet Mücahid Ören’den gelen görüşme talebini kabul etti.

ABD vatandaşı olmasıyla da bilinen ve Işıkçılar Cemaati’nin lideri olan Ören, Erdoğan’a, Biden yönetimi ile ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda yardım teklifinde mi bulundu?

Yoksa kesilen kamu reklamlarından daha büyük pay almayı mı istedi?

Türkiye Gazetesi’nin patronu Ören, iki aylık manşet ve yazılarla yaptığı Erdoğan muhalefetine karşılık görüştüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan neler talep etti?