CiddiGazete- Musa Orhan hakkında 18 Ağustos 2020'de yakalama kararı alınmış, teslim olan Orhan mahkemeye çıkarılarak tutuklanmış, daha sonra avukatının itirazı üzerine serbest bırakılmıştı.

NELER YAŞANDI?

İpek Er, geçtiğimiz yıl cinsel saldırıya uğradığını anlatan bir mektup bıraktıktan sonra intihar teşebbüsünde bulunmuş, bir ay yoğun bakımda kalan 18 yaşındaki İpek yaşamını yitirmişti.

Siirt Barosu Kadın Hakları Komisyonu'ndan Er ailesinin avukatı Gulan Gök, İpek Er'in Siirt'te 2 gece 3 gün alıkonulduğunu söylemişti.

Gulan Gök, Er'in, Batman'daki evine döndüğünde ailesine cinsel saldırıya uğradığını anlattığını belirtmişti.

İpek Er ve babası, 7 Temmuz'da Musa Orhan'dan şikayetçi oldu. Orhan hakkında "nitelikli cinsel saldırı" suçundan soruşturma başlatılmıştı.

Orhan hakkında, "nitelikli cinsel saldırı" suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle dava açıldı.

SERBEST BIRAKILMASINA TEPKİ

Siirt Sulh Ceza Hakimliği tarafından ifadesi alınan Orhan'ın 17 Temmuz'da "yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartı" ile serbest bırakılmasına Er ailesi itiraz etmişti. Sosyal medyada Orhan'ın serbest bırakılması da tepki çekmişti.

Oyuncu Ezgi Mola da 20 Ağustos 2020'de sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda "Tecavüzcü şerefsizi dışarı salan vicdanınızda boğulun. Artık yasa, dua, dilek, istek, rica, umut her şeyi elimizden aldınız ya! Ne diyim! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun! #MusaOrhanTutuklansin" ifadelerini kullanmıştı.

Musa Orhan'ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş'un Ezgi Mola'nın paylaşımı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunması sonrası soruşturma başlatıldı. Hazırlanan iddianamede "sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" ve "hakaret" suçlarından Ezgi Mola hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi.