Beren Saat, Mehmet Günsür, Metin Akdülger, Civan Canova ve Başak Köklükaya'yı buluşturan Netflix'in ikinci Türk dizisi Atiye (The Gift) setinde iş kazası meydana geldi.

Yapımcılığını OG Medya’nın üstlendiği Atiye dizisinin setinde boya işlerini yapan Hasan Karatay, geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi.

Sette çalışırken yüksek bir noktadan düştüğü öğrenilen Karatay apar topar hastaneye kaldırıldı. Beyin ölümü gerçekleştiği anlaşılan genç set çalışanının, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ifade edildi.

Konu ile ilgili olarak Sinema Televizyon Sendikası açıklama metni yayınladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Atiye dizisinin setinde çalıştığı sırada, ağır ihmal sonucu merdivenden düşüp ağır yaralanan ve bir süredir yoğun bakımda olan meslektaşımız set işçisi Hasan Karatay'ın vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Ailesine ve yakınlarına sabır diliyoruz.

Hasan Karatay'ın sette ambulans ve iş güvenliği uzmanı olmaksızın sigortasız çalıştırıldığına dair bilgiler tarafımıza ulaşmıştır. İş cinayetleri kader değildir. Tehlikeli sınıfta yer alan sette, yeterli iş güvenliği önleminin alınmadığı ve yapım şirketinin kusurlu olduğu açıktır."