CiddiGazete- Netflix kullanıcıları arasında oldukça yaygın bir kullanım şekli mevcut. Tek bir üyelikle şifre paylaşarak Premium üyelikte 4 kullanıcı, Standart üyelikte ise 2 kullanıcı için profil oluşturmak olarak tanımlanan bu uygulamada kullanıcıların hepsi aynı anda farklı adreslerden Netflix’ten ilave ücret ödemeden yararlanabiliyor. Ancak Netflix, bu durumu değiştirmeye hazırlanıyor.

'EKSTRA ÜYE EKLE' ÖZELLİĞİ

Webtekno’nun aktardığına göre Netflix; Şili, Kosta Rika ve Peru'da yeni bir özellik test etmeye başlayacak. Buna göre, 'Ekstra Üye Ekle' özelliği ile artık her bir üyelikte eklenecek ve farklı bir konumda bulunan yeni kullanıcı başına ücret ödenecek. İlk bilgilere göre üyeliklerdeki hesap sayısı 2 olacak. Bu şekilde Netflix tek bir üyelik ve ekstra ücret ile alınacak diğer 'mini üyelik' ile yalnızca iki farklı konumda, iki farklı cihazda çalışabilecek.

EKSTRA ÜYELİK ÜCRETİ 2,99 DOLAR

Henüz test aşamasında olan ve hakkında fazlaca resmi açıklama ya da detay olmayan bu özellikte ekstra üye ekleme ücretinin 2,99 dolar olacağı söyleniyor. Ayrıca eklenecek ekstra üyelerin kendi giriş bilgilerinin ve şifrelerinin olacağı ifade ediliyor.

Ayrıca bu yeni özellikle birlikte Netflix'in kullanıcı profillerinin yeni üyeliklere taşınmasına olanak sağlayacak bir özellik üzerinde daha çalışıyor. Böylece halihazırda bir üyelikte kendi profili olan kullanıcıların, tüm izleme bilgilerinin, kaydettiği içeriklerin, kaldığı bölümlerin bilgisinin yer aldığı bu profilleri 'ekstra üyeliğine' taşıyabilmesi hedefleniyor.