CiddiGazete- Terör örgütü IŞİD'in faaliyet ve yapılanmasını deşifre etmek için çalışmalarını sürdüren Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, "Yamaçlı Grubu"nun yeniden toparlanma içerisinde olduğunu belirledi.

Polisin 6 aylık teknik ve fiziki takibi sonucu 14 kişi tespit edildi. Savcılığın şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkartmasının ardından 23 Eylül sabahı Adana ve İstanbul'da belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 8 şüpheli yakalandı. Firari 6 şüpheliyi ise yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

ELEMAN KAZANDIRMAK İÇİN FAALİYET YÜRÜTTÜĞÜ İDDİASI

Emniyete götürülen şüphelilerin arasında cezaevinde bulunan IŞİD'in Türkiye Emiri Mahmut Özden'in yardımcısı Resul B.'nin de bulunduğu belirtildi. Resul B.'nin, "Yamaçlı Grubu"nu yeniden toparlamak ve örgüte eleman kazandırmak için faaliyet yürüttüğü, örgüt içi evlendirme yaptığı, Suriye'deki kamplarda bulunan örgüt üyeleri ve eşlerinin kurtarılması için para topladığı iddia edildi.

SUÇLAMALARI REDDETTİ, MAHKEMEDE SERBEST KALDI

Resul B.'nin daha önce Mahmut Özden'in talimatıyla başka illeri gezerek oradaki örgüt üyelerini Yamaçlı grubuna dahil etmeye çalıştığı ileri sürüldü. Eşi, üç kızı ve bir oğluyla birlikte iki torununun Irakta tutuklu bulunduğu belirtilen Resul B.'nin, ifadesinde Mahmut Özden'i tanımadığı ve hakkındaki suçlamaları reddettiği bildirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen sekiz şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.