CiddiGazete- Restoran zinciri Baydöner’in ‘Ramazan’ temalı yeni reklam filmi “Dertsiz Masa Örtüsü”ndeki mesajlar, sosyal medyada gündem olmuştu. Baydöner, tartışmaların ardından reklam filmini kendisine ait sosyal medya hesaplarından kaldırmış, konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmamıştı.

Söz konusu reklamı seslendiren Mehmet Ozan Dolunay, Twitter hesabından bir mesaj paylaştı. Dolunay mesajında, “Seslendirdiğim ‘bay döner’ reklamı bazı kesimleri rahatsız etmiş sanırım. Yayından kaldırmışlar reklamı. Çok şey yazılabilir bununla ilgili ama ben sadece ufak bir temennide bulunacağım. Hayat sizi gerçekleri görmekten korkmayan, cesur, dürüst ve vicdanlı insanlarla karşılaştırsın” ifadelerini kullandı.

Baydöner’in “Dertsiz Masa Örtüsü” adlı reklam filminde şu konulara vurgu yapılıyordu:

“Bütün kış karanlıkta kalktık’ demeyelim de ‘Alışa alışa uyandık’ diyelim. ‘Herkes yurtdışına taşındı’ demeyelim de ‘Avrupalı çok tanıdığım var ya’ diyelim. ‘Ya ligin bile tadı kalmadı’ demeyelim ‘Başka hobiler ediniyoruz’ diyelim. Yani, şey… ‘Depoyu fulleyelim’ demeyelim, onu kim diyebilir, ‘Trafik kalmadı’ diyelim. ‘Hahyhhh’ demeyelim ‘İncinmişiz’ diyelim. ‘Büyük dertlerimiz var’ demeyelim de ‘Gündelik dertleri dert edemiyoruz’ diyelim. Yalnızca onun ‘dertsiz’ olabildiği şu günlerde; bir araya gelince dertlerin paylaşılarak hafiflediği ramazan sofralarına vesile olabiliyorsak ne mutlu.”