CiddiGazete- İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağına karşı halkın tepkisi devam ederken; Rize Valiliği bugün çay bahçelerine giden köylülere jandarma ekiplerinin ceza yazmak istemesine ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, söz konusu haberlerde jandarma ekiplerinin çay bahçelerine giden köylülere ceza yazdığı öne sürüldü.

Ancak bugün gündeme gelen haberde, köylülere ceza yazmak isteyen jandarma ekipleri, halkın tepkisi sonrası ceza yazamadan çay bahçesinden ayrılmıştı.

VALİLİK TAŞ OCAĞINI SAVUNDU

Rize Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bölgede yaşayan vatandaşların büyük tepki ile karşıladığı ve dünyada koruma altında bulunan 200 vadiden biri olan İşkencedere Vadisi'nin doğal yapısını alt üst edecek taş ocağına sahip çıkıldı.

Taş ocağının devlet, ülke ve kent için önemli olduğunun belirtildiği açıklama şöyle:

"Ancak muafiyetleri suistimal etmek isteyen kişilere de hepimizin sağlığı ve kamu düzeni için fırsat verilmemektedir. Her yerde olduğu gibi İkizdere ilçesinde de bu doğrultuda uygulanan cezai işlemler kesinlikle tarlasına giden ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza yönelik olmamıştır. Devletimiz, ülkemiz ve ilimiz için çok önemli olan ve her türlü hukuki aşaması tamamlanan, izinleri alınan yatırım projesi kapsamında açılmak istenen taş ocağını engellemeye çalışan, tüm ısrarlı açıklama, ikna gayretleri ve ikazlara rağmen maske-mesafe kuralına uymayan ve kamu görevlilerinin çalışmasını sekteye uğratmak isteyen kişilere idari yaptırım uygulanmıştır."