CiddiGazete- T24 yazarı Tolga Şardan, avukat Mahmut Tanrıseven'in savcılığa sunduğu ve emniyet teşkilatı mensubu olan bir emniyet müdürüne yapılanlar hakkında ciddi bilgilerin yer aldığı dilekçeyi köşesine taşıdı.

Buna göre dilekçede Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Teftiş Kurulu'nda görevli Polis Başmüfettişi Ali Dönmez'in hazırladığı rapordan yola çıkılarak EGM bünyesinde geçmişte "cemaatçi" olarak bilinen ancak halen göreve eden isimlere yer verildi.

"Tanrıseven, suç duyurusuna esas olmak üzere bir ifadeden faydalandı. Bu ifade, aynı zamanda 17-25 Aralık sürecinde yine FETÖ soruşturmaları çerçevesinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 'çatı davası' dosyasında da yer alıyor" diyen Şardan, şöyle devam etti:

Halen görevde olduğu için adı bende saklı bir emniyet müdürü savcılığa verdiği ifadede, kendisinin bizzat tanıdığı 240 polis müdürünün isimlerini tek tek sıralayarak FETÖ'cü olup olmadığını açıkladı.

Hatta savcıya ifade veren polis müdürü, Polis Akademisi'nden mezun olmalarının ardından bizzat katıldığı bir toplantıyı ifadesinde şöyle anlattı:

"(...) FEM Dershanesi'nin 5. katında öğrendiğim emniyetten sorumlu cemaat imamı Kemalettin Özdemir salona girdi. Biz ayağa kalktık. Bize 'Selamün Aleyküm' dedi ve yerine oturdu. Bizi mezuniyetimizden dolayı tebrik etti. Devletin; cemaatin istekleri doğrultusunda şekillendirilmesinde bizim çok fedakârlık yapmamız gerektiğinden bahsetti. Fethullah Gülen'in okuduğu ve bize hediye ettiği komiser yardımcısı rütbeleri grup imamları aracılığı ile bize dağıtıldı.

(...) Buradaki program sonlandı, herkes evine geri döndü ve artık çalışacağı kadroya gitmek üzere hazırlıklarına başladı. Şimdi size 1997 mezunu olup da Altunizade'de yurdun 5. katında gördüğüm ve okunmuş rütbeleri alan devrelerimin isimlerini yıllığa bakarak söylemek istiyorum. (...)"

"TÜM İSİMLERİ TEK TEK İFADESİNDE SAYDI"

Savcıya ifade veren polis müdürü, gerçekten de tek tek tüm isimleri ifadesinde saydı.

Bu ifadede yer alan ve polis başmüfettişinin hakkında "kuvvetli emare" bulunduğu gerekçesiyle savcılığa başvurduğu polis müdürü için "örgüte kazandırılması için üzerinde çalışılmış ama örgüte kazandırılamamıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Bu değerlendirme üzerine Avukat Tanrıseven isim listesi üzerinden bir inceleme yaptı. Dönemin komiser yardımcısı olup bugünlerde 1. sınıf ve 2. sınıf emniyet müdürü rütbesinde olanları birer birer taradı ve ilginç bir sonuca ulaştı.

Aynı zamanda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyusunun ekinde yer alan listeye göre, 1997'de FETÖ lideri Gülen'in okuduğu rütbeleri taşıyan ve halen emniyet teşkilatında gerek merkez teşkilatında, gerekse taşra kadrolarında görev yapan üst düzey polis müdürlerinin bulunduğu ortaya çıktı!

"HALEN AKTİF OLARAK GÖREV YAPAN VE 'RÜTBESİ OKUNMUŞ' POLİS MÜDÜRÜ SAYISI 23"

Ben de bu listeye ulaştım. Halen aktif olarak görev yapan ve "rütbesi okunmuş" polis müdürü sayısı 23.

Diğer deyişle FETÖ'yle bağlantısı olduğu bizzat teşkilatta görev yapan bir polis müdürünün ifadesinde geçen 23 polis müdürü halen görev başında!

Hele bu polis müdürleri içinde birisi var ki; teşkilatın en önemli birimlerinden Siber Suçlarla Mücadele Dairesi'nde yönetici koltuğunda!

Siber Suçlarla Mücadele Dairesi'nin önemini 'İstihbarat Başkanlığı'nın eş değeri birim' olarak özetlemek yanlış olmaz. Aklınıza gelebilecek her türlü bilişim verilerinin kayıt altında tutulduğu, incelendiği ve takip altında tutulduğu birim.

FETÖ'nün güçlü olduğu dönemde İstihbarat Başkanlığı'na alternatif olarak kurulmuştu. Şimdiler de "yasalar çerçevesinde görev yaptığı" ifade ediliyor.

Bir noktayı ilave edeyim, aynı polis müdürünün ifadesinde geçen isimlerin büyük bölümü daha önceki KHK'larla ihraç edildi. Dolasıyla ifadeye giren isimler hakkında veri sapması olasılığı oldukça düşük.

Tabi bu sonuçtan emniyet teşkilatı yönetiminin haberi var mı bilemiyorum?

Aynı ifadede geçtiği üzere "FETÖ liderinin rütbelerini okuduğu" polis müdürleri hangi parametrelerle ayıklandı? Bu isimlerin arkasında kimler var? Kim / kimler referans oluyor? Emniyet'in FETÖ'yle mücadelesi hangi koşullarda devam ediyor?