CiddiGazete- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Basın-İş Sendikası, iktidara yakınlığıyla bilinen Turkuvaz medya grubuna bağlı Sabah gazetesinin Ankara, İzmir, Adana ve Antalya bölge eklerini kapatma kararı aldığını duyurdu.

Basın-İş Sendikası yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İktidarın yayın grubu Turkuvaz Medya’ya bağlı Sabah gazetesi Ankara, İzmir, Adana ve Antalya bölge eklerini kapama kararı aldı. Ekler dün (15 Ocak) son kez yayımlandı. Ayrıca aldığımız duyumlara göre grup, Antalya matbaasını da kapatma kararı aldı.

Bu kararla onlarca basın emekçisi işsizler ordusuna katılacak.

Yıllardır iktidarın nimetlerinden yararlanan Turkuvaz Medya’nın bu kararının ardında Ankara, İzmir, Adana, Antalya belediyelerine CHP’li başkanların seçilmesinin etkisi olduğu konuşuluyor.

Yıllarca iktidar tarafından sübvanse edilen, aldığı ihalelerle milyonlarca dolarlık haksız kazançlar elde eden grup, en ufak sarsıntıda bedeli basın emekçilerine ödetmeye çalışıyor.

Umarız, işinden olan meslektaşlarımız tazminatlarını ve yasal haklarını alır. Bu konuda yaşanacak her sorunda DİSK Basın-İş meslektaşlarımızın yanındadır.”