CiddiGazete- Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2019 yılının Aralık ayında jandarma tarafından düzenlenen operasyonda "haksız çıkar sağlamak için örgüt kurmak", "dolandırıcılık", "tefecilik yapmak", "kamu kurum ve kuruluşlarını ve tüzel kişiliklerin aracı olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçlarından aralarında beş yıldızlı bir otelin sahibi E.B.'nin de bulunduğu sekiz kişi yakalandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.B. ile birlikte iki kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, iki kişi de adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şüpheliler hakkında daha sonra hazırlanan iddianame, Manavgat 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Manavgat 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ö.İ.'nün, davada örgüt lideri olarak yargılanan E.B. ile aynı masada yemek yerken çekilen fotoğrafı ortaya çıktı.

Gizli çekilen fotoğrafta; masada içki dolu bardakların olduğu, kadınların bulunduğu ve mahkeme başkanı Ö.İ.'nin kapalı mekanda sigara içtiği görüldü.

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nca davasına baktığı sanıkla aynı masada yemek yediği görüntüleri basında yer alan hakim Ö.İ. hakkında 26 Temmuz'da soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında müfettişler, ön incelemeyi tamamladı. Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Ö.İ., Hakimler ve Savcılar Kurulu İkinci Dairesi tarafından açığa alındı.