CiddiGazete- Suç örgütü "Sarallar" grubuna operasyonu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü düzenledi. Faaliyetlerini özellikle İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yürüten ve liderliğini Alaattin Saral olarak bilinen İlyas Saral ile Ertan Acar'ın yaptığı suç örgütüne yönelik İstanbul, Yalova, Kocaeli, Manisa, Muğla, İzmir, Antalya, Sakarya, Trabzon, Tekirdağ, Samsun, Ankara ve Artvin'deki çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapıldı.

Operasyonda 117 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Suç örgütünün çok sayıda "Nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten yaralama ve 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na Muhalefet" suçlarına karıştıklarının belirlendiği ifade edildi.

ELE GEÇİRİLEN PARANIN MİKTARI DİKKAT ÇEKTİ

Adreslerde yapılan aramalarda 46 ruhsatsız tabanca, 55 şarjör, altı av tüfeği, kalem şeklinde bir suikast silahı, bir susturucu, bin mermi, bir çelik yelek, çok sayıda çek, senet ve dijital materyal, 900 bin dolar ve 413 bin euro ele geçirildi. Operasyonda iş insanı ve Beşiktaş Spor Kulübü'nün eski yöneticisi Erdal Acar da gözaltına alındı. Erdal Acar'ın "çete elebaşı" sıfatıyla gözaltına alındığı ifade edildi. Beykoz'daki villasında gözaltına alınan Erdal Acar ve diğer şüpheliler İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.