CiddiGazete- "Mavi Vatan" kavramının isim babası olarak bilinen Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, "Sarıklı Amiral" olarak bilinen ve son YAŞ toplantısıyla emekliye sevk edilen Tuğamiral Mehmet Sarı'yla ilgili sözlerine soruşturma başlatılmıştı.

Gürdeniz, Mehmet Sarı'yla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kutsal üniforma üzerine sarık takarak dolaşan, makam aracıyla çekinmeden tekkeye giden bir amiralin varlığından rahatsız olmamak mümkün mü? Ömrünü bahriyeye adamış, o kutsal ocaktan mezun olmuş kişileri rahatsız etmez mi? Unutmayın ki, 15 Temmuz gecesi Türk bahriyesinin 55 amiralinin 33’ü sarıklıydı. Ve devlete hücum ettiler. Buradan ders çıkarmayalım mı?"

SAVCIYA ŞİKAYET ETTİ

Mehmet Sarı'nın şikayeti üzerine Gürdeniz hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "hakaret", "iftira" ve "inanç hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlamalarına ilişkin soruşturma başlatmıştı.

"BU FAALİYETİ KİM YAPARSA ELEŞTİRİRİDİM"

Cem Gürdeniz, geçtiğimiz günlerde savcılığa giderek soruşturma kapsamında verdiği ifadede, "Vatansever herkes gibi sadece şikayetçiyi değil bu faaliyetlerde kim bulunursa bulunsun onu eleştirileceğini" belirterek suçlamaları kabul etmediğini ifade etmişti.

SÖYLEDİKLERİNDE SUÇ BULUNMADI

Soruşturmayı tamamlayan savcılık, şikayetçinin ileri sürdüğü "hakaret" iddiasının ağır eleştiride kaldığını, "iftira attığı" yönündeki iddiasının ise herhangi bir delille desteklenemediğini belirtti.

"Cebir ve şiddet kullanarak inanç hürriyetinin kullanılmasını engellemesi" yönündeki iddiasının ise olayın bir gazeteye röportaj vermekten ibaret olduğunu belirten savcılık, suçlamaların yasal unsurlarının oluşmadığını vurgulayarak takipsizlik kararı verdi.