CiddiGazete- Gazeteci Barış Pehlivan, Halk TV'de “Gökmen Karadağ ile Açıkça” programıda organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yakın çevresi ile yaptığı görüşmeyi aktardı.

Barış Pehlivan, Sedat Peker’in yakın çevresine şunları söylediğini iddia etti:

“Şu an için bu dünyada tek isteğim video çekmek ve kalan işimi tamamlamak. Ben tek başıma bu kadar mücadele veriyorum. Benim anlatacaklarımının etkisinden herkes faydalanacak. Pasaportum yok, kırmızı bültenle ilgili bir karar var. Hareket edemiyorum. Ben işimi bitirmek istiyorum. Bakın ben üzerime düşeni bitireceğim. Sonu nasıl biter bilmiyorum. Ben video çekersem bugün deport edileceğimi biliyorum. Sonu nasıl biter bilmiyorum ancak seçim öncesi Japon intihar pilotları gibi galiba bir hamle yapacağız gibi görünüyor.”

YASAK GEVŞETİLECEK Mİ?

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) sosyal medyada paylaşım kısıtlaması getirdiği Sedat Peker, 5 ay aradan sonra ilk kez Twitter hesabından Alevilik ile ilgili paylaşımları retweetlemişti.

Dubai yönetiminin suç örgütü liderliği suçlamasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker'e konan yasağı gevşeteceği, seçim öncesi ise konuşmasına izin verileceği iddia edilmişti.

KAMİKAZE NEDİR?

Kamikaze, 2. Dünya Savaşı’nın sonlarına doğru Pasifik Cephesi’ndeki Japon İmparatorluğu’na bağlı savaş uçakları tarafından Amerika Birleşik Devletleri savaş gemilerini batırmak veya tahribat vermek için düzenlenmiş konvansiyonel intihar dalışlarına verilen isimdir.