CiddiGazete- Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, 29 Aralık'ta yargılanacağı davaya ilişkin paylaşımlarda bulunmuş, davanın iddianamesini hazırlayan savcı Alim Yaşar hakkında çarpıcı iddialar öne sürmüştü.

Sedat Peker, Yaşar'ın daha önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Peker'in "silahlanın" çağrısına ilişkin yaptığı suç duyurusuna takipsizlik kararı verdiğini öne sürmüş, söz konusu suç duyurusu için Yaşar'a verdiği ifadeye ilişkin de yazmıştı.

Peker avukatı Ersan Barkın'ın da şahit olduğunu belirttiği paylaşımında, ifade verdiği sırada Yaşar'ın kendisine "devletten talimat" ilettiğini öne sürmüş, "Savcı Alim Yaşar tarafından ifadeye davet edildim. Savcı Bey, avukatım Sayın Ersan Barkın da varken ifademi aldı. Keyifle geçen ifade faslından sonra Savcı Bey 'Şimdi ifade bitti, size devletimizin bir isteğini iletiyorum. Bu Başsavcımızın da bilgisindedir, kendisinin de isteğidir. 'Silahlanın' çağrısı yaptığım açılış konuşmamdaki Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na söylediğim sert sözlerden dolayı rahatsız olmadıklarını, sözlerimin doğru olduğunu, ancak ülkedeki tansiyonun çok yükseldiği için bir süre Kılıçdaroğlu'na sert çıkışlar yapmamamı, sonrasında istediğim gibi devam edebileceğimi söyledi" diye yazmıştı.

İDDİALAR DOĞRULANDI

KRT TV yayınına katılan Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın, söz konusu iddiayı doğruladı.

Peker'in söylediklerine ek yapmayan Barkın, iddialara şahit olduğunu söyledi.