CiddiGazete- İslamcı camianın önde gelen isimlerinden Yüce Diriliş Partisi Genel Başkanı Sezai Karakoç hayatını kaybetti.

2011 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne değer görülen Sezai Karakoç, 88 yaşındaydı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Karakoç'un vefatına ilişkin paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Diriliş şairi Üstad Sezai Karakoç rahmet-i Rahman’a kavuştu. Örnek bir hayat, sağlam bir fikir örgüsü ve büyük bir edebî miras bıraktı geride. Mevla mekanını cennet, makamını âli, ruhunu şâd eylesin."

SEZAİ KARAKOÇ KİMDİR?

Sezai Karakoç, 22 Ocak 1933 tarihinde Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde doğdu. Çocukluğu, Ergani'de geçti. Eğitimine de Ergani ilçesinde başlayan Sezai Karakoç, 1944 yılında ilkokulu bitirdi.

Ortaokula Kahramanmaraş'ta başlayan Sezai Karakoç, burada parasız ve yatılı okudu. Lise eğitimi için Gaziantep'e giden Sezai Karakoç, Gaziantep Lisesi'nden 1950 yılında mezun oldu. Karakoç, lise öğrenimi boyunca felsefe dersine ilgi duydu ve felsefe okumaya karar verdi. Sezai Karakoç, üniversite eğitimi için İstanbul'a geldi. Babası onun ilahiyat fakültesinden mezun olmasını istiyordu. İmkanlar doğrultusunda eğitimine devam etmek için tercih etmesi gereken yatılı olan tek bölüm siyasal bilgiler fakültesiydi. Üniversite sınavlarına hazırlanırken kazanamama ihtimalini de göz önüne alarak her ihtimale karşı felsefe bölümüne kayıt yaptırdı.

Sınav sonuçları açıklanınca siyasal bilgiler fakültesini kazanmıştı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne başladı. 1955 yılında üniversite eğitimini tamamlayarak mezun oldu. Siyasal bilgiler fakültesinin mali şubesinden mezun oldu. Daha sonra zorunlu hizmet neticesinde Maliye Bakanlığı bünyesinde dış tediyeler muvazenesi bölümünde çalışmaya başladı. Ardından maliye müfettişi olmaya karar veren Sezai Karakoç, müfettişlik sınavına girdi. Sınavı kazanarak müfettiş yardımcısı olarak görevine başladı.

Görevi icabı pek çok kez Anadolu'yu gezdi ve yöre halkını yakından tanıdı. İstanbul'da Diriliş Dergisi'ni kurdu. Ardından siyasete atılmaya karar verdi ve Diriliş Partisi'ni kurdu. Böylelikle siyaset hayatı başlamış oldu.1990 yılında kurulan Diriliş Partisi'nin ömrü 7 yıl oldu. Ardından 2007 yılında kapanan eski partisi üzerine yeni partisi Yüce Diriliş Partisi'ni kurdu.

Sezai Karakoç'un Eserleri

- Diriliş Neslinin Amentüsü

- İslam’ın Dirilişi

- Mevlana

- Yitik Cennet

- İnsanlığın Dirilişi

- Kıyamet Aşisi

- Yunus Emre

- Leyla İle Mecnun

- Diriliş Muştusu

- İslam Toplumunun Ekonomik Strüktürü

- Ayin Çeşmeler

- Varolma Savaşı

- Günlük Yazılar 3 (Sur)

- Çağ ve İlham Sevgi Devrimi

Sezai Karakoç'un Şiirleri

- Monna Rosa-ı Aşk ve Çileler

- Anneler ve Çocuklar

- Donuk Aşk

- Kar şiiri

- Ben Kandan Elbise Giydim

- Balkon

- Köse

- Sevgi

- Adak Işığı

- Kara Yılan

- Sessiz Müzik

- Çocukluğumuz

- İnci Dakikaları

- Rüzgar

- Liliyar