Şişli Belediyesi'nde sular durulmuyor... 7 Mart’ta görevden alınan İmardan Sorumlu Teknik Başkan Yardımcısı Nimet Toprak ile Zabıta ve Ruhsattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Asım Kantoğlu’ndan sonra, Hayri İnönü’ye bir darbe daha geldi.

İçişleri Bakanlığı mülkiye başmüfettişlerinin 3 buçuk aydır yaptıkları incelemeler neticesinde, Şişli Belediyesi’nde iki Başkan Yardımcısı’nın daha imza yetkileri ellerinden alındı.

İmza yetkisi alınan isimler başkan yardımcıları Mehrali Seçme ve Uğur Gazi Yorgun oldu.

Mehrali Seçme

İnönü’nün özel korumalığını yaparken önce devlet memuru, ardından özel kalem müdürü ve son olarak da başkan yardımcısı olan Uğur Gazi Yorgun’un İnönü’nün en yakınınındaki isim olduğu ifade edildi.

Hayri İnönü-Uğur Gazi Yorgun

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü bu gelişme üzerine acil bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri’nin yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Şişli İlçe Başkanı Veli Çelik ve geçen hafta başkan yardımcısı Asım Kantoğlu’nun görevden alınma sebeplerinden biri olarak gösterilen Grup Başkan Vekili Selahattin Engez’in de katıldığı öğrenildi.

Selahattin Engez

Engez’in mal varlığı dikkat çekti

Martıgazetesi'nde yer alan habere göre; CHP Şişli Meclis Grup Başkanı Selahattin Engez’in üç buçuk sene içinde 25 daire aldığı ve bu dairelerin toplam bedelinin 15 milyon lira olduğu iddia edildi.