CiddiGazete- İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davaya tutuklu sanık Burhan Dalğali gelmezken avukatı mahkemede hazır bulundu.

İstanbul Esenler'de kendisini hoca olarak tanıtarak kadınları, evliliklerini kurtarma vaadiyle dolandıran ve bir kadını taciz ederken çekilmiş görüntüleri sosyal medyada infial yaratan sahte hoca Burhan Dalğali'nin bir de PKK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posteri önünde elleri dua eder şekilde çekilmiş ve sosyal medyadan paylaşılan fotoğrafı ortaya çıkmıştı.

21 Haziran 2015'te bir iftar programında çekilen fotoğraflarının akrabası olan ve hakkında "Terör örgütü üyeliğinden" dava açılan Tuncer Dalğali tarafından facebook hesabında "HDP ilçe binasında iftar" yazısıyla paylaşılan fotoğraf üzerine sahte hoca Dalğali hakkında ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan dava açılmıştı. Açılan davada Dalğali'nin 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep edilmişti.

"O ZAMAN HER ŞEY SÜT LİMANDI"

Dalğali'nin fotoğrafını paylaşan akrabası Tuncer Dalğali, mahkemede tanık olarak dinlendi. Tanık Tuncer Dalğali, "Yüz kişiden fazla insanın katıldığı bir iftardı. O zaman çözüm süreci vardı. Her yer süt limandı. Ben de fotoğrafı paylaştım" dedi.

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

Mahkeme heyeti, sanık Burhan Dalğali'nin "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 10 ay hapsine hükmederek, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına harar verdi.