CiddiGazete- Prof. Dr. Vahit Türk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Var oluşumuzu başkalarının var oluşuna bağlamayı özümsedik ve kişiliğimizi, duruşumuzu yitirdik. Bu bize hiç yakışmıyor" dedi.

Vahit Türk'ün dikkat çeken ifadeleri şöyle:

Barolar Birliği seçimi yapılmış. Kimin kazandığından çok dikkatimi çeken başka bir mesele var. Bir kısım arkadaşlar Feyzioğlu kaybetti diye üzülüyor, bir kısım arkadaşlar ise rakibi kazandı diye seviniyor.

Sorular: Bu iki kişinin Türk milliyetçiliğiyle ilgili tavırları nedir?

Bizimle ilgili düşünceleri konusunda bir fikriniz var mı?

Birinden birini tercih etmenizin sebebi, özgür iradenizle verilmiş bir karar mı, yoksa birilerinin tavrına göre tavır mı belirliyorsunuz?

Neleri kaybettiğimizin farkında mısınız?

1. Özgür düşünmeyi kaybettik.

2. Bizimle hiçbir ilgisi olmamış ve olmayacak kişiler kazanınca ya da kaybedince üzülmeye, kendi adayımızın niçin olmadığını düşünmemeye alıştırıldık.

3. Var oluşumuzu başkalarının var oluşuna bağlamayı özümsedik ve kişiliğimizi, duruşumuzu yitirdik. Ve bu bize hiç yakışmıyor.

4. Başkasının gölgesine sığınmaya, o gölgeyi kendi gölgemiz sanmaya başladık. Bu, hazmedilmesi çok ağır bir durum.

5. Ahlakçılık ile şahsiyetçiliği çok ihmal ettik. Böyle olunca diğer ilkeler de yok hükmünde kaldı.

6. En kötüsü de iddialarımızı kaybettik ve sıradanlaştık, hatta sıradan olma düzeyini bile koruyamaz olduk, nezaketi unutup çok seviyesiz bir iç mücadeleye giriştik...

7. Hayatının hiçbir anında yolu bizimle kesişmemiş kişiler, bizimle ilgili kararlar verir oldu ve biz bu kararlara itiraz etmeyi akledemez olduk.

Aklı başında olanlarımız ise aman kimse bana bulaşmasın diye köşesine çekildi, birileri kendilerini hatırlar diye ölü taklidi yapıyor.

Bu durum benim ağırıma gidiyor, ancak gördüğüm kadarıyla herkes çok mutlu.

Bütün bunlar Türk milliyetçilerine yakışmıyor, geçmişimize ihanet gibi geliyor.

Verilen mücadeleye, yılları heba olanlara, hayatlarını kaybedenlere karşı kendimi ezik, hain, perişan hissediyorum.