CiddiGazete- Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın asker katili kardeşi Osman Öcalan, Irak’ın Erbil kentinde coronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede bu sabah saat 04.30 sıralarında öldü. Rudaw'da yer alan habere göre Öcalan, bir süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Osman Öcalan'ın Temmuz ayında geçirdiği beyin felci nedeniyle hareket kabiliyetini ve konuşma yetisini tamamen kaybettiği de iddia edilmişti.

SEÇİM DÖNEMİNDEKİ PERFORMANSI CUMHUR İTTİFAKI'NA YETMEMİŞTİ

Asker katili Osman Öcalan'ın 23 Haziran 2019 seçimleri öncesinde devlet televizyonu TRT'ye çıkartılıp Kürt seçmenden oy devşirilmeye çalışılması, kamuoyunda büyük tepkiye nedene olmuştu.

OSMAN ÖCALAN KİMDİR?

İmralı Adası'nda tutuklu bulunan terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi olan Osman Öcalan, 1958 yılında Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde dünyaya geldi.

PKK terör örgütüne katılmadan önce, 2 yıl Libya'da öğretmenlik eğitimi alan Osman Öcalan, 1986 yılında "PKK Merkez Komitesi"ne, 1990'larda da "PKK Yürütme Komitesi"ne katıldı. Örgüt içinde "Ferhad" kod adını kullanan Osman Öcalan, PKK'dan ayrıldıktan sonra 2004'te Erbil'e yerleşmişti. Çok sayıda askerimizin şehit edilmesinde başrol oynayan Öcalan kırmızı bültenle aranırken son yerel seçimlerden hemen önce TRT'ye çıkartıldı ve Cumhur İttifakı'na oy verilmesini istedi. Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkartılması, Cumhur İttifakı'nın İstanbul'da seçimleri kaybetmesinde etkili oldu.

MEHMET ÖCALAN'DAN AÇIKLAMA

Şanlıurfa'da yaşayan Mehmet Öcalan, kardeşinin cenazesinin Türkiye'ye getirilmesini beklediklerini söyledi. Mehmet Öcalan, "Uzun süredir Osman ile görüşmüyorduk. Ölümü nedeniyle üzüntü yaşıyoruz. Kardeşimizin cenazesinin Türkiye'ye getirilmesini bekliyoruz. Avukatlarımız aracılığıyla ağabeyime durum iletilecek ve ondan gelecek habere göre yol haritası çizeceğiz" dedi.