Terör örgütü Asala üyesi Levon Ekmekçiyan’a ait olduğu iddia edilen cenaze, ölümünün 33 yıl ardından Fransa’daki ailesine gönderilmişti. Ekmekçiyan'ın kardeşi kendilerine teslim edilen naaşın içinde köpek kemikleri ile farklı insanlara ait kemiklerin bulunduğunu duyurdu.

Terör örgütü Asala üyesi Levon Ekmekçiyan’ın cesedi yerine ailesine köpek kemikleri gönderildi

Ankara’da 1983 yılında idam edilen terör örgütü Asala üyesi Levon Ekmekçiyan’ın Fransa’da yaşayan kardeşi Dro Ekmekçiyan, 2 yıl önce yaptıkları başvuru üzerine kendilerine teslim edilen naaşın içinde köpek kemikleri ile farklı insanlara ait kemiklerin bulunduğunu duyurdu.

Asala militanları tarafından 7 Ağustos 1982’de Ankara Esenboğa Havalimanı'na yönelik gerçekleştirilen “Karin Operasyonu”nda yaralı olarak yakalandıktan sonra 12 Eylül darbesi sırasında Mamak Cezaevi'nde idam edilen Levon Ekmekçıyan'ın cenazesi denilerek, ailesine yıllar sonra köpek kemikleri ile farklı insanlara ait kemikler gönderildi.

9 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

7 Ağustos 1982’de Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gerçekleşen saldırıda 9 kişi hayatını kaybetmiş, 72 kişi ise yaralanmıştı.