CiddiGazete- Türkiye genelinde 28-29 Temmuz tarihleri arasında 63 yangın meydana gelirken, söndürme çalışmalarında en etkili araçlar olarak kabul edilen yangın söndürme uçağı sayısının yetersizliği tartışma konusu oldu.

Türk Hava Kurumu'nun hangarında bekleyen ve ihaleye sokulmayarak kullanım dışı bırakılan yangın söndürme uçakları da tekrardan gündeme geldi.

Türk Hava Kurumu'ndan gündemdeki tartışmalara yönelik bir açıklama yapıldı. Ancak 3 yıldır AKP'li eski bakan Cenap Aşçı'nın başkanlığındaki kayyım heyeti tarafından yönetilen Türk Hava Kurumu'ndan yapılan açıklamada, hangarda bekleyen uçaklardan söz edilmedi.

THK tarafından yapılan açıklamada, dünyanın dört bir yanında, gelişmiş ülkelerde halen yoğun şekilde kullanılan, THK envanterindeki 6'sı uçuşa hazır 9 Canadair CL-215 yangın söndürme uçağının neden kullanılmadığı cevaplanmadı.

Açıklamada, günlüğü 1.3 milyon liraya kiralanan 3 Rus uçağından ve yine tamamı kiralık helikopterlerden oluşan 20 hava aracıyla mücadele edildiği aktarıldı.

THK KAYYIM HEYETİ BAŞKANI DÜĞÜNE GİTTİ

Türk Hava Kurumu Kayyım Heyeti Başkanı Cenap Aşçı da CNN Türk'e bağlanarak eleştirilere cevap verdi. Aşçı, Türkiye'nin çok sayıda orman yangınıyla mücadele ettiği günün akşamında düğünde olduğunu açıkladı.

"CEVAP VEREMEDİM HAKKINI HELAL ETSİN"

Aşçı, "Bu akşam bir özel durumum vardı. Çocukluğundan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı. Oraya gitmek durumunda kaldım. Orada Sayın Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanımız da aramış, ona da ulaşamadık hakkını helal etsin. Ondan da özür diliyoruz bu anlamda" dedi.

THK'nın son durumunu anlatan Aşçı, "Ben bu kurumun genel başkanı değilim. 2019'da yönetim krizi vuku bulmuş, mali kriz had safhaya gelmiş, biz de medeni kanuna göre kayyım heyeti olarak buraya atandık. Kurum, 10 tane bankaya 1,5 milyar lira borcu olan bir kurum. Borçlarımızı yapılandırdık" ifadelerini kullandı.

"UÇAKLARI KALDIRMAM İÇİN 4 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPMAM LAZIMDI"

Cenap Aşçı, kullanılmayan yangın söndürme uçakları için de şöyle konuştu:

"Şu anda gündemde olan Kanada yapımı uçaklarımız var. Bunlardan 9 tanesi kaldı. 2018 yılına kadar Orman Genel Müdürlüğü'nün yangın söndürme operasyonlarında kullandık. 2010 yılından sonra başlayan mali krizde bu uçakların yıllık bakımları yapılmamış. Ekipler Kanada'dan gelip baktılar. Bir takım parçaların standart dışı olduğunu tespit ettiler. Onları tamamlamaya çalıştık. Bu uçaklarımızı 2020-2021 ihalelerinde kullanamadık. Bu uçakları kaldırmam için 4 milyon dolarlık bir yatırım yapmam lazım. Türk Hava Kurumu'nun yangın tecrübesini kullanmak için Rusya'dan uçak kiraladık."

"PİLOTLARI ÇIKARDIK ÇÜNKÜ KURUM BORCA BATMIŞ"

Türk Hava Kurumu'nda pilotların da işten çıkarıldığını açıklayan Aşçı, "Pilotları çıkardık çünkü bu kurum borca batmış. Hiç iş yapmadan pilotları tutsaydım onların bana maliyeti 25 milyon lira olacaktı. Şu anda 25 milyon lira maliyeti uçuş yapmadan, bir ton su akmadan vermiş olacaktım" dedi.