Türk Hava Yolları'nda (THY) kırmızı ruj yeniden serbest kalabilir. Kabin memurlarının yeni üniformalarıyla uçmaya başlamalarıyla, kırmızı ruj yeniden gündem geldi.

Hürriyet’ten Uğur Cebeci konuyla ilgili yazısında şu bilgileri verdi:

“TÜRK Hava Yolları Kabin memurları yeni üniformaları ile uçmaya başlıyorlar. Üniformalardaki ağırlıklı renklerden biri de kırmızı. Bugüne kadar şirket kabin memurlarının kırmızı ruj kullanmalarını istemiyordu. Pastel renkler tercih ediliyordu. Amaç kabin memurundan çok hizmetin öne çıkmasıydı. Ama şimdi yeni üniformalarla kırmızı rujun çok iyi olabileceği düşüncesi öne çıktı.

OJE KONUSU BELİRSİZ

Ancak oje konusunda bir karar verilemedi. Koyu ve belirgin renk ojeler kabin memurlarının başına dert oluyor. Özellikle troleyleri yerlerinden çıkarırken, fırınları açıp-kaparken, birçok nedenle ojeler zarar görebiliyor. THY kabin memurlarının dökülmüş ojeli ellerle yolcuya servis yapılmasını haklı olarak istemiyor. Şimdi kırmızı ruj kullanıldığında kırmızı ojeye izin verilip verilmeyeceği kararı tartışılıyor. Belki de kabin memurlarının çok istekli oldukları kırmızı rujdan da vazgeçilebilir. Ama yine de şirketin Kurumsal hizmetlerinde bu tartışma bir süre daha sürecek gibi görünüyor.”