CiddiGazete- "Tosuncuk" Mehmet Aydın'ın teslim olmasının ardından Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'ndan iade talepnamesi düzenlenmesi için talepte bulundu.

Talebin ardından yargılamayı yürüten mahkeme iade talepnamesi düzenlerken yeni bir gelişme yaşandı.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü'ne bir yazı gönderdi.

Mehmet Aydın hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma/yönetme", "bilişim sistemlerini araç olarak kullanma suretiyle nitelikli dolandırıcılık", "ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" ve "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" suçlarından hakkında kırmızı bültenle arama kararı olduğu yer aldığı anlatılan yazıda, edinilen yeni bilgiye göre de Brezilya makamlarının Aydın'ı Türkiye'yedeki görevlilere teslim etmeye hazır olduğunun öğrenildiği aktarıldı.

İŞTE UÇAKTA İLK FOTOĞRAF

"Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın, Türkiye'den giden ekibe teslim edildi.

Öte yandan son dakika haberine göre İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, "Tosuncuk olarak bilinen Mehmet Aydın bu sabah 09.50'de alındı. Mehmet Aydın'ı getirecek olan uçak bu akşam 22.30'da Türkiye'de olacak" dedi.