CiddiGazete- Kırmızı bültenle aranırken, TRT ekranlarına çıkartılan ve Cumhur İttifakı'na oy devşirmeye çalışan Osman Öcalan bu sabaha karşı Erbil'de öldü. Türkiye'ye getirilmesi gündeme gelen asker katili, ailesinin talebi üzerine Erbil'de gömüldü.

Daha önce Osman Öcalan'a "güzelleme" yapan Cumhur İttifakı cephesi, asker katilinin ölmesi üzerine suskunluğa büründü.

Geçen günlerde hararetli bir şekilde Osman Öcalan'ı savunurken Melih Gökçek'in de destek verdiği AKP'li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, bugün suskun kaldı. Melih Gökçek de Savcı Sayan da asker katilinin ölmesine üzerine taziye mesajı paylaşmadı.

Dikkat çeken bir suskunluk da TRT yaşandı. Seçim arifesinde kırmızı bültenle aranan asker katiline ekranlarını açan TRT, Osman Öcalan'ın ölüm haberini vermedi.

MEKTUBU YAYINLANMIŞTI

PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan ile yapılan röportaj yerel seçimler öncesi TRT ekranlarında yayınlanmıştı. Osman Öcalan, Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan servis edilen mektubunu ve İstanbul seçimi ile ilgili görüşlerini TRT ekranlarından aktarmıştı.

"TEKLİF TRT'DEN GELDİ"

Öcalan, tartışma yaratan programa ilişkin, "TRT'den teklif geldi. Türkiye basınına yaklaşımım her zaman olumlu olmuştur. Başka kanal olsaydı, yine görüşürdüm. Devlet görevlilerinden herhangi bir teklif gelmedi. İmamoğlu meselesini muhabir sordu. İmamoğlu gündemdeydi. Acil bir sorun olarak görüşümü dile getirdim. Kısa bir süre önce bir Cumhurbaşkanı danışmanıyla görüştük. Uzun bir görüşme oldu. PKK başta olmak üzere yaşanan durumlarla ilgili görüştük" demişti.

Asker katili Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkartılması ve PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın AA tarafından servis edilen mektubuyla ilgili henüz bir soruşturma açılmadı.