CiddiGazete- Avukat Turgay Özcan, Tuğçe Kazaz'ın YouTube kanalında yayınladığı videosunda, “Kemalizm ile arasına mesafe koyamayan Allah ile arasına mesafe koyar” cümlesi nedeniyle hakkında işlem yapılması istemiyle savcılığa başvurdu.

Avukat Turgay Özcan, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu dilekçesinde, Kazaz'ın Atatürk düşmanlığını körükleyerek, Atatürk düşmanlığını geniş kitlelere yaymaya çalıştığı aktarıldı.

Dilekçenin devamında şu ifadelere yer verildi:

“Şüpheli tüm ülkede tanınan eski bir mankendir. 2001 yılında düzenlenen Miss Turkey Güzellik Yarışmasında birinci seçilerek ünlü olmuş, din değiştirmesiyle gündeme gelmiştir. Son dönemde ise Atatürk ve onun hatırası üzerinden sansasyonel beyanlarda bulunarak gündeme gelme çabasındadır. Şüpheli cumhuriyetin değerlerini ayaklar altına almış, çağdaş yaşamı ahlaksızlık olarak nitelemiştir. Ne Kemalizm bir dindir, ne de Atatürk ilah. Kazaz beyanlarıyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği ve Atatürk'ün manevi hatırasına sistemli olarak hakaret ettiği ortadadır. Atatürk'ü İslam düşmanı olarak niteleyerek insanların dini duygularını da istismar eden şüpheli bundan faydalanarak Atatürk karşıtlığını körüklemeye çalışmaktadır. Bu nedenle şikayette bulunmak zaruri olmuştur."

TUĞÇE KAZAZ NE DEMİŞTİ?- Tuğçe Kazaz söz konusu videoda özetle şunları söylemişti:

“Kemalizm ile arasına mesafe koyamayan Allah ile arasına mesafe koyar. Adam esti gürledi, ondan sonra adam şöyle, adam böyle, adam seçilmiş, neredeyse ilahlaştırma sürecine gidecek bir hale dönüştürüldü.

Cumhuriyet’le birlikte Osmanlı’dan kalan miras ortadan kaldırıldı. Bunun da tam aksi getirildi ve yayıldı. Yani ahlak mı vardı ahlaksızlık getirildi, din mi vardı dinsizlik getirildi, inanç mı vardı inançsızlık getirildi. Olan bu. Ondan sonra Kemalistler doğru. Bugün dokunabilir misin Atatürk’e? Dokunamazsın adamın kutsalı…”