CiddiGazete- 60. Türkiye Kupası bugün sahibini bulacak. Kayserispor ile Sivasspor arasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak ve saat 20.45'te başlayacak final maçını Halil Umut Meler yönetecek.

Kayserispor, Türkiye Kupası'nda 3. turda Artvin Hopaspor, 4. turda Iğdır FK, 5. turda 68 Aksaray Belediyespor, son 16 turunda Fenerbahçe, çeyrek finalde Beşiktaş ve yarı finalde de Trabzonspor'u eleyerek finale yükseldi.

Sivasspor ise 5. turda Ankaragücü, son 16 turunda Bandırmaspor, çeyrek finalde Fatih Karagümrük ve yarı finalde Alanyaspor'u saf dışı bırakarak final bileti aldı.

SİVASSPOR İLK PEŞİNDE

Kayserispor, 14 yıllık kupa hasretine son vermek için sahaya çıkacak. Sarı-kırmızılı ekip, bu organizasyondaki ilk ve tek finalini 2007 - 2008 sezonunda oynadı. Kayseri ekibi, penaltı atışlarıyla Gençlerbirliği'ni yenerek kupayı aldı.

Sivasspor ise bir ilki yaşamak için mücadele edecek. Yiğido, Kayserispor'u mağlup etmesi halinde tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nın sahibi olacak.

Süper Lig'de sezonu 14. sırada bitiren Kayserispor ile 10. sırada tamamlayan Sivasspor'un karşı karşıya geldiği finali kazanacak takım, yeni sezonda UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.