CiddiGazete- 60. kez düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası'nın finalinde Yukatel Kayserispor ile Demir Grup Sivasspor, İstanbul'da karşı karşıya geldi. Normal süresi 1-1 sonuçlanan maçın uzatmaları nefesleri keserken kazanan Demir Grup Sivasspor oldu!

Mücadelede gol perdesi 33. dakikada açıldı: Uğur Çiftçi'nin hatasında topla buluşan Ramazan Civelek ceza sahası dışından sert vuruşla Kayserispor'u 1-0 öne geçirdi. İlk 45 dakikada başka gol olmadı ve sarı-kırmızılılar devre arasında soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Dakikalar 60'ı gösterdiğinde Sivasspor skora dengeyi getirdi. Kullanılan duran topta topu bir anda önünde bulan Appindangoye altıpas içinden yaptığı vuruşla Lung engelini geçti: 1-1

90 dakikada başka gol olmayınca mücadelede uzatma dakikalarına gidildi.

Sivasspor 95. dakikada bu kez öne geçti: Topla kaleye uzak mesafede buluşan Gradel çalımlarla ceza sahasına girdikten sonra şutunu çekti; direğe çarpan top ağlarla buluştu.

Mücadelede 107. dakika oynanırken Kayserispor skora dengeyi getirdi. Sağ kanattan açılan ortaya iyi yükselen İlhan Parlak topu yakın direk dibinden ağlarla buluşturdu.

Sivasspor 113. dakikada bir kez daha öne geçti: Bir anda ceza sahasına giren Sivasspor'da Gradel pasını içeri çevirdi, boş durumdaki Konate skoru 3-2'ye getirdi.

Kalan dakikalarda gol olmayınca Sivasspor tarihinde ilk kez bu organizasyonda kupa sevinci yaşadı ve UEFA Avrupa Ligi biletini kaptı!

16. ŞAMPİYON OLDU

Sivasspor, Türkiye Kupası'nı, 59 yıllık geçmişinde şimdiye dek alan 16. takım oldu. Kupada bundan önce Galatasaray 18, Beşiktaş 10, Trabzonspor 9, Fenerbahçe 6, Altay, MKE Ankaragücü, Göztepe, Gençlerbirliği ve Kocaelispor ikişer, Eskişehirspor, Bursaspor, Sakaryaspor, Kayserispor, Atiker Konyaspor ve Akhisarspor da birer kez mutlu sona ulaşmıştı. Sivasspor da bu ekipler arasına adını yazdırdı.