CiddiGazete- İçişleri Bakanlığının Valiler Kararnamesi ile 20 ilin valisi değiştirildi. Kararname ile Afyonkarahisar Valiliğine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı; Bartın Valiliğine, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Nurtaç Arslan atandı. Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ile birlikte kadın vali sayısı 3 oldu. Kübra Güran Yiğitbaşı aynı zamanda Türkiye’nin ilk başörtülü valisi oldu.

KÜBRA GÜRAN YİĞİTBAŞI KİMDİR?

Aynı zamanda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun’un başkanı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak’ın yönetim kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfının (TÜRGEV) yönetim kurulu üyesi olan Kübra Güran Yiğitbaşı’nın özgeçmişi şöyle:

1979 Ankara doğumludur. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde bitirdikten sonra, İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü’nde “Baba Yoksunluğunun Çocuk Üzerindeki Etkisi” üzerine çalışma yapmıştır. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde, "İkna Edici İletişim Sürecinde Siyasal Mesaj Tasarımı" adlı teziyle doktorasını tamamlamıştır.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde Araştırma Görevlisi ve Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmıştır. Lisans ve yüksek lisans düzeyinde; Araştırmacı Gazetecilik, Medya ve Sivil Toplum, Çocuk Yayıncılığı, Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, İletişim Etiği, Medya ve Çocuk gibi dersler vermiştir. Üniversite bünyesinde Dekan Yardımcılığı, Fakülte Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu üyeliği, Anabilim Dalı Başkanlığı, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü gibi idari görevlerde bulunmuştur.

15 Temmuz Darbe Girişimi’ne karşı mücadelede kadınların rolünü konu alan “Kalplerin Direnişi” adlı belgeseli Boğaziçi Film Festivali’nde gösterilmiş, TRT belgeselde yayınlanmıştır. Çocuk Yayınları ve Dışa Açılım adlı kitabın yazarıdır.

2019 yılında Basın İlan Kurumu Genel Kurul temsilcisi olarak görevlendirilmiştir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığından sonra, Afyonkarahisar'a vali olarak atanmıştır. Evli ve 3 çocuk annesidir.