CiddiGazete- İçişleri Bakanlığı tarafından bugün yayınlanan, 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’ten 1 Haziran 2021 Salı günü saat 05.00’e kadar uygulanacak olan kademeli normalleşme döneminde alınacak tedbirlerle ilgili genelgeye göre, uçak yolcuları yarından itibaren seyahat izin belgesine ihtiyaç duymadan yolculuk edebilecek.

Havayolu şirketi Sun Express’in sosyal medya hesabından yapılan konuya ilişkin açıklamada, “Kademeli normalleşme tedbirleri kapsamında 17 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında uygulanacak kısıtlamaların geçerli olduğu saatlerde yolcularımız, seyahat izin belgesine ihtiyaç duymadan, uçak biletlerini/e-biletlerini ibraz ederek uçuşlarımıza katılabilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Pegasus şirketi de sosyal medya hesabından, “17 Mayıs’tan 1 Haziran 2021’e kadar uygulanacak olan kademeli normalleşme sürecinde uçuşu olan misafirlerimiz, seyahatlerine ait mobil uçuş kartı, bilet görüntüsü gibi uçuşu olduğuna dair bir belge ibrazı ile seyahatlerini gerçekleştirebilirler” duyurusu yaptı.

Türk Hava Yolları (THY) da kademeli normalleşme dönemini kapsayan 17 Mayıs-1 Haziran'da yolcuların yurt içi uçuş biletlerini seyahat izin belgesine ihtiyaç duymadan alabileceklerini duyurdu.

THY Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada, "17 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında yurt içi uçuş biletlerinizi, seyahat izin belgesine ihtiyaç duymadan alabilirsiniz. Kısıtlama saatlerinde uçuşlarımıza katılacak misafirlerimiz uçuş biletleri ile (uçak bileti, rezervasyon görüntüsü, mobil uçuş kartı) havalimanı ulaşımlarını gerçekleştirebilirler" denildi.