CiddiGazete- Türkiye'de elinde lisanslı ve önemli bir kısmı güçlü deneyime sahip 2 bine yakın pilot beklerken, yabancı pilotlar Türkiye'nin havayolu şirketlerinde çalışmaya devam ediyor.

Havacılık sektöründe tüm ülkeler yerli pilotları için pozitif ayrım yaparken, işsizlikten yakınan pilotlar Türkiye'nin tüm dünyadan farklı bir tutum sergilemesini anlayamadıklarını her fırsatta dile getiriyor.

İflas eden Atlasjet, uçuşlarını durduran Onurair, salgını öne süren THY başta olmak üzere yüzlerce pilot iki yıldır işsiz.

İşsiz pilotlar, yüzlerce Türk meslektaşın ücretsiz izne çıkarılarak evlerinde tutulduğunu ancak yabancı pilotların uçmaya devam ettiğini belirtiyor.

Eskiden hava trafik kontrolörü olarak görev yapan daha sonra da pilotaj eğitimi alarak Atlasjet Havayolları'nda uçmaya başlayan ve 2 senedir işsiz olduğunu belirten pilot Özgün Gönder ise ilginç bir protesto eylemi gerçekleştirdi. Gönder, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayın sırasında pilot lisansını yaktı.

Gönder, lisansını yakarken, "Uçuş okuluna başlayacak arkadaşlar ya da uçuş okulunda olan arkadaşlar için söylüyorum... Bu benim uçuş lisansım. Ben buna zamanında 100 bin euro para ödedim. Hazır mıyız... Neden yakıyorum biliyor musunuz. Türkiye bu şekilde yabancı pilot uçurmaya devam ettiği sürece, benim lisansımın hiçbir önemi yok. 100 bin Euro ödedim hiç önemli değil. Bu kadar basit bir şey yani... Siz devlet kuruluşları ya da diğerleri siz yabancı pilot uçurmaya devam edin arkadaşlar" ifadelerini kullandı.