CiddiGazete- Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, yönetim kurulu üyeleri ve sendika temsilcileriyle birlikte 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Kazancı Yokuşu’na gelerek burada 1 Mayıs 1977’de yaşanan olaylar sırasında hayatını kaybedenlerin anısına karanfil bıraktı.

Daha sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı’na geçen heyet, anıta çelenk sundu.

‘HAYAT PAHALILIĞI, ÖRGÜTLENME’

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, burada yaptığı açıklamada, “Bugün 81 vilayette, 5 bölgemizde 424 sendikamız, 30 bin aktif temsilcimizle beraber ana temamız ‘hayat pahalılığı, örgütlenme’. Bu saatte Türkiye’nin bütün alanlarında arkadaşlarımız hayat pahalılığını, örgütlenmeyi anlatacak. TÜRK- İŞ her siyasi görüşten, her düşünceden, her takımı tutan topluluktan oluşan bir devasa bir kurum. 70 senedir, ülkeden yana olduk, emekliden yana olduk, emekçiden yana olduk, işçiden yana olduk. Mazlumdan yana olduk. TÜRK-İŞ bunu sürdürmeye devam edecektir” dedi.

ASGARİ ÜCRETE ZAM

Gazetecilerin asgari ücrete ara zam ile ilgili sorusunu cevaplayan Atalay, “Asgari ücret için temmuzu beklemenin bir anlamı yok. Aralık ayını beklemenin de bir anlamı yok. Her ayın 4’ünde, bundan 3 gün sonra enflasyon açıklanacak. O açıklanan enflasyonu asgari ücretliye versinler, emekliye versinler, işçinin tamamına her ay versinler. Haziranı falan beklemenin bir anlamı yok” diye konuştu.

Tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Atalay, daha sonra beraberindeki heyetle Taksim Meydanı’ndan ayrıldı.