CiddiGazete- Almanya'da yaşayan Türk boksör Ünsal Arık, kendisine yeni bir suikast girişiminde bulunulduğunu duyurdu. Sosyal medya hesabından bir video yayımlayan Arık, "Bu zamana kadar bana verdiğiniz zararla ne elde ettiniz?" dedi.

ÜNSAL ARIK KİMDİR?

Ünsal Arık, 27 Ekim 1980 tarihinde Almanya'nın Regensburg şehrinde doğdu. Babasının adı Mustafa Arık. Aslen Düzceli. Almanya'da profesyonel boks yaşamını sürdürmektedir. Takma adı Der Boss (Patron). Asıl mesleği sigortacılık.

Ünsal Arık, gençliğinde yıllarca Almanya'da futbol oynayıp başarılı olduğundan, Fenerbahçe Spor Kulübünün genç takım seçmelerine davet edildi ama o hobi olarak başladığı boks kariyerini profesyonelliğe taşıdı.

Almanya şampiyonluğu olan Ünsal Arık, 2010 yılının Aralık ayında World Boxing Federasyonunda International şampiyonu oldu.

Ünsal Arık, 2014 yılında Tekirdağ'daki boks maçına, üzerinde "Bu ülke Atatürk'ün, Tayyip'in değil" yazılı tişörtle çıktı. Bu karşılaşmayı nakavtla kazandı.

"Ben bugün Türküm diyebiliyorsam bunu Atatürk sayesinde söyleyebiliyorum" diyen Ünsal Arık, dünün Başbakanı günümüzün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a inat olarak "Bu ülke Atatürk'ün, Tayyip'in değil" yazılı tişörtle ringe çıktığı için yaşadığı sorunlardan dolayı bir sene spordan uzak kaldı.

Mayıs 2015 ayında Almanya'da ringe çıkarken bir şarkı kullanmak yerine 10. Yıl Marşını kullanarak çıkması maçı izlemeye gelen bir çok Türk seyircisini duygulandırdı ve rakibini ilk raundda nakavt ederek dünya şampiyonu oldu.

Şampiyon olduktan sonra yaptığı açıklamada "Altın kemeri kaybettiği annesine adadığını ve Atatürk'çü olmadım Atatürk'çü doğdum ve öyle öleceğim. Sporda başarılı olmalıyım ki vatanım, milletim için savaşa devam edeyim. Ne nutlu Türk'üm diyene" dedi.

Şimdiye kadar yaptığı 24 maçta 22 galibiyetin, 21'ini nakavt ile kazanırken, sadece ikisinde yenildi.

2016 Ocak ayında Dünya Boks Şampiyonu Ünsal Arık, kazandığı Dünya Şampiyonluk kemerini, Anıtkabir'e götürdü.

BAZI BAŞARILARI

2010 - WBF Uluslararası Şampiyonu

2012 - IBF Uluslararası Şampiyonu

2012 - IBF Kıtalararası Şampiyonu

2014 - GBA Uluslararası Almanya Şampiyonu

2015 - IBF Avrupa Şampiyonu

2015 - WBU Geçici Dünya Şampiyonu