CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden bu yana Albayrak Grubu'yla yakın ilişkileri zaman zaman gündeme geldi.

Sahibi olduğu Yeni Şafak Gazetesi'yle AKP'ye yakın medyada önemli bir yer tutan Albayraklar, kamudan da hatırı sayılır ihaleler aldı.

İnşaattan lojistiğe kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren Albayraklar, Erdoğan'ın son Afrika gezisinde de ziyaret edilen ülkelerden aldıkları ihalelerle adından söz ettirdi.

ŞAŞIRTAN ELEŞTİRİ!

Albayrak ailesinin yönettiği şirketler, kamudan yemek, araç kiralama gibi hizmet ihalelerini de aldı. AKP hükümetine sınırsız destek veren Yeni Şafak, İstanbul'daki yemek ihalelerini eleştirdi.

Gazetenin sürmanşetinde, "Yemek ihalesinde organize çete: Adrese teslim ihalelerle kamuyu yüz milyonlarca lira zarara uğratıyorlar" başlıklı bir yayımlandı.

Haberde, "İstanbul'da organize bir yapı, kamunun düzenlediği yemek ihalelerini tekeline aldı. Adrese teslim şartnamelerle rakip firmaları devre dışı bırakan organize yapı, fâhiş tekliflerle yaklaşık maliyeti yükselterek hem düşük fiyat veren firmaları eledi, hem kârına kâr kattı" ifadeleri yer aldı.

Yeni Şafak, haberinde ihaleler üzerinden kamu kurumlarını da eleştirdi.