CiddiGazete- İsmailağa cemaatinin liderleri 93 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu, önceki gece tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ustaosmanoğlu'nun bugün yapılan cenaze töreni nedeniyle Fatih Camii'nin çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Cenaze törenine saatler kala, binlerce kişi camiye akın etti. Sabah saat 10.00'da caminin kapıları açıldı. Bir saat içinde caminin avlusu doldu.

ERDOĞAN, MARMARİS'TEN UÇAKLA GELDİ

Cuma namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cenaze namazını, Ustaosmanoğlu'nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu kıldırdı.

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun tabutu, cuma namazının ardından musalla taşına konuldu.

3 bin polisin görev yaptığı törende cenaze namazında şu isimler saf tuttu:

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeniden Refah Partisi Fatih Erbakan, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, TBMM eski başkanı İsmail Kahraman, Adalet eski bakanı Abdulhamit Gül.

ERDOĞAN: 1965 YILINDAN BERİ TANIRIM

Cenaze töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

- Bugün ilim irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz. Hoca efendi hazretlerini 65-66 yıllarında imam hatipte öğrenciyken cuma namazlarında gelir kendisini dinlerdik. Zaman zaman Yavuz Selim Camii'nde sohbetlerinde bulunurduk. Hoca efendi hazretlerinin mücadelesinde farz ve sünnetten tavizinin olmadığını biliyoruz.

- Son döneminde çok çile çekti. Bugün Hakka uğurluyoruz 93 yaşında. Kendisini imanıyla tanıdık, bildik. Bu imanıyla da sevgili habibine komşu olacağına inanıyoruz. Rabbim cümlemizi İnşallah sevgili habibi ile komşu kılsın.

YENİ LİDER CENAZEDE AÇIKLANDI

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun hayatta iken yerine vekil olarak tayin ettiği Hasan Kılıç'ın liderliği cenazede ilan edildi. Ustaosmanoğlu'nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu, cenaze töreninde yaptığı konuşmada babasının vasiyetini açıkladı. Ahmet Ustaosmanoğlu, İsmailağa cemaatinin yeni liderinin Hasan Kılıç olduğunu şu sözlerle açıkladı: "Şu tabiri kullanarak bize bu görevi, vasiyeti anlatmamızı söylemişti: Benden sonra tabirini kullanarak, 'Son nefesimi kullanana kadar ben cemaatimin başındayım. Yerime Hasan Efendi'yi cemaatimizin başına bırakıyorum' Allah hepinizden razı olsun."

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun tabutuna dokunmak için mücadele edenler ezilme tehlikesi geçirdi. Ustaosmanoğlu'nun tabutunu taşıyan araca Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de bindi.