CiddiGazete- İlk operasyon, İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 28 Nisan'da gerçekleştirildi. Konuyu derinleştiren ekipler, yaklaşık 5 ay teknik ve fiziki takipli çalışma yaptı. Çalışmalarda bazı lüks araçların, sahte belgelerle tescil işlemini gerçekleştirilerek piyasaya sürdüğü anlaşıldı. Araştırmalarda 37 şüpheli belirlendi.

SEKİZ İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Soruşturmanın ardından İstanbul merkezli, Ankara, Kırıkkale, Erzincan, Kayseri, Kocaeli, İzmir ve Samsun'da bu sabah eş zamanlı operasyon düzenlendi. Sabah 05.00'te gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda yapılan aramalarda dört tabanca, 75 mermi ve çok sayıda sahte olduğu değerlendirilen araç satış evrakı ele geçirildi. Baskında iki lüks araca da el konuldu.

ARAÇLARIN TOPLAM DEĞERİ 40 MİLYOR LİRA

Geçtiğimiz Nisan ayında 9 ilde düzenlenen ilk operasyonda 19 lüks araç ele geçirişmişti. Yurt dışından çalınan ve İnterpol'de arama kaydı bulunan lüks araçları Türkiye'ye getirip sahte belgelerle satan çeteye yönelik operasyonda ele geçirilen 24 aracın 40 milyon lira olduğu belirtildi.