CiddiGazete- RTÜK, kurallara uymadığını iddia ettiği kanal ve programlara kesilen son cezaları duyurdu. RTÜK, genel olarak iktidarı yanlısı haberler yapan ancak son dönemde zamları eleştiren TGRT'ye de ceza kesti.

RTÜK'ten yapılan açıklamada, yasa ihlali yaptığı tespit edilen TV programları arasında Halk TV'de yayınlanan "Medya Mahallesi", KRT televizyonunda yayınlanan "Olağan İşler", Flash TV'de yayınlanan "Al Sana Haber” programlarına ve sunucularına program durdurma ve idari para cezası gibi yaptırımlar uyguladı.

Bu kanalların yanı sıra AKP'ye yakınlığıyla bilinen TGRT Haber TV kanalına da ceza kesilmesi dikkatlerden kaçmadı. Cezaya gerekçe olarak, Ekrem Açıkel ile Ana Haber programında yanlış bilgi verilmesi gösterildi.

CEZA ÜST SINIRDAN KESİLDİ

TGRT Haber TV kanalındaki "Ekrem Açıkel ile Ana Haber" programı hakkında hazırlanan raporda, sunucunun Türkiye'de yapılan reyting ölçümleri ile verdiği yanlış bilgilerin tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerini ihlal ettiği ve toplumda özgürce kanaat oluşumuna engel olduğu değerlendirildi. Üst Kurul, yayıncı televizyona üst sınırdan idari para cezası uygulamaya karar verdi.