CiddiGazete- Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde kaçak göçmenleri taşıyan minibüs sulama kanalına uçtu. Kazada dokuz kişi hayatını kaybetti.

AJANSLAR 9 CAN KAYBI DİYE GEÇTİ, VALİ "6" DEDİ 

Haber ajansları, kazada dokuz kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu ancak Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, minibüsün 30 göçmen taşıdığını, kazada altı kişinin hayatını kaybettiğini, beş kişinin yaralandığını söyledi.

Vali Ayhan'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle: Maalesef büyük acı! 30 göçmeni taşındığı belirlenen bir minibüs Harran ilçesinde sulama kanalına düşmesi sonucunda 6 kişi maalesef hayatını kaybetti.

5 kişi ise yaralı olmakta birlikte 25 kişi sağ olarak kurtarılmıştır. Bu elim hadise hepimizi derinden üzmüştür.

Ekran Resmi 2022-12-16 15.42.25

"OLAYIN ORGANİZATÖRÜ YAKALANDI"

Şanlıurfa Valiliğinin Twitter hesabından olayla ilgili yapılan paylaşım ise şöyle Harran/ Öncüler Mahallesi'nde göçmenleri taşıyan bir minibüsün devrilmesi sonucu; 6 göçmen hayatını kaybetmiş, 5 kişi yaralı olmak üzere toplamda 25 kişi sağ olarak kurtarılmıştır.

Olayın organizatörü yakalanmış olup adli süreç hassasiyetle tarafımızca takip edilmektedir.

Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

VALİLİKTEN BİR PAYLAŞIM DAHA

Şanlıurfa Valiliği, daha sonra yeni bir paylaşım daha yaparak hayatını kaybeden göçmen sayısının dokuza yükseldiğini duyurdu. Haber, ajanslara "dokuz can kaybı" olarak düşmüş ancak Şanlıurfa Valiliği ölü sayısının altı olduğunu vurgulamıştı. Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan son paylaşım şöyle:

"Bugün Harran Öncüler Mahallesi'nde göçmenleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu yaralanan 5 göçmenden 3'ü müdahalelere rağmen hayatlarını kaybetmiştir.

Olayda hayatını kaybeden göçmen sayısı 9 olmuştur. 2 yaralının durumları stabil olup, olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır.