Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için Başkent'in ünlü "para tüccarı" Sinan Aygün önce "Benden rüşvet istedi" dedi, ardından düzenlediği basın toplantısında çark edip, "Yok öyle bir şey" deyip sözlerini tashih etti.

Buna rağmen, savcılığa verdiği dilekçe üzerinden Mansur Yavaş hakkında müfettiş görevlendirildi.

Savcılığın ve İçişleri Bakanlığı'nın bir an için doğru adım attığını düşünelim!

-

Bülent Arınç, 23 Mart 2015 tarihinde, hükümet sözcüsüyken, dillere pelesenk olan "Ankara'yı parsel parsel sattı" ifadesini kullanarak Başkent'teki vurguna dikkat çekti.

AK Parti'nin önde gelen isimlerinden biri... Hükümet sözcüsünün malumun ilanı olan bu ifadesi, hukuk nezdinde karşılık bulmadı. Herkes savcılığın ve İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma açmasını bekledi. Arınç'ın, "Gökçek bu yapıya Ankara’yı parsel parsel satmıştır. Zengin işadamlarına okul yaptırmıştır. Yurt yerleri sağlamıştır" sözleri dikkate alınmadı.

-

Yaklaşık iki yıl sonra; hakkında soruşturma açılmamış Melih Gökçek, İçişleri Bakanlığı veya mahkeme kararıyla görevden alınmak yerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi üzerine 28 Ekim 2017'de "zorla" istifa ettirildi.

-

Melih Gökçek, açıklamaları nedeniyle Bülent Arınç aleyhine dava açtı. 15 Aralık 2019'da Ankara İstinaf Mahkemesi, "Bülent Arınç'ın paylaşımlarının tartışılmasında kamusal yarar bulunduğuna" hükmederek, Melih Gökçek'in tazminat talebinin reddine karar verdi.

-

Melih Gökçek'in neden istifa ettirildiği, akla uygun bir izahla kamuoyuna anlatılmadı. Sadece "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tasarrufu" denildi. Başka bir deyişle, mahkemenin vereceği karar, Erdoğan'dan çıktı.

-

Mansur Yavaş hakkında müfettişler harekete geçirilirken, Melih Gökçek için bu süreç neden işletilmedi?

Gökçek hakkında yargının adım atması beklenirken, hükmün Erdoğan tarafından verilmesi adalet duygusunu zedelemedi mi?

Melih Gökçek hakkındaki fiili durumun, hukuki boyut kazanması gerekmez mi?

-

Gökçek için yargı vaktinde harekete geçseydi, hukuk işletilseydi, Mansur Yavaş da o dönemin bakiyesi olan bulaşık işleri temizlemek için enerji tüketmez, asli görevine daha çok yoğunlaşırdı...