CiddiGazete/Bekir Şimşek- Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, 14 Şubat 2017 tarihindeki oturumunda Gökçek'in aslen memleketi olan Halfeti'ye meydan düzenlenmesi ve park yapılması için karar aldı. Kararda işlerin "ivedi yapılacak ihale ile karşılanması" ifadesi de belirtildi. Bu kararın alınmasına rağmen, dört aydan fazla bir süre sonra yapılan ihalenin ivedi şekilde yürütülmesi için hiçbir gerekçe gösterilmedi. 23 Haziran’da Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan "Halfeti Meydan Düzenlemesi ve Park Yapım İşi" ihalesi davet usulü gerçekleştirildi. İhaleyi Melih Gökçek’e yakınlığıyla bilinen, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden daha önce birçok ihale alan ve Hacı Bayram'da belediyeden usulsüzce alınan mezar yerleri ile tanınan Korkuata ailesi üyelerinin yönetiminde yer aldığı MFK Turizm Şirketi, KDV hariç 1.699.057,22 TL bedelle kazandı!

DAVETİYE MEKTUPLARI BİR GÜN ÖNCE TEBLİĞ EDİLDİ

İhaleye katılması istenen şirketlere davetiye mektuplarının ihale tarihinden mevzuata aykırı şekilde bir gün önce tebliğ edildiği ortaya çıktı.

Kamu İhale Kurumu incelemesinde, bunun kanunlara aykırı olması nedeniyle ihalenin iptal edilmesi kararı alındı. İptal kararı alınmasına rağmen ihaleye devam edildiği ortaya çıktı.

Suç duyurusunda, Halfeti'ye yapılacak olan meydan ve parkın ihale kapsamındaki bitki alımı gibi birçok mal kaleminin kısmi teklife açılmasının idare lehine olmasına rağmen birden çok mal kaleminin alımının birlikte yapıldığı ve ihalenin kısmi teklife kapalı olmasının idarenin menfaatlerine aykırı olduğu belirtildi.

GÖKÇEK VE BÜROKRATLARI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Teftiş Kurulu incelemesinin ardından "Halfeti Meydan Düzenlemesi ve Park Yapım İşi" ihalesinde yapılan usulsüzlükler nedeniyle, Melih Gökçek ve dönemin bürokratları hakkında ihaleye fesat karıştırmak ve görevi kötüye kullanmak suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Hakkında birçok suç duyurusunda bulunulan ve dosyaları uzun süredir bekletilen Melih Gökçek hakkındaki davaların ne zaman açılacağı konusunda savcılıktan herhangi bir açıklama yapılmadı.