CiddiGazete- Ankara kulisleri bir süre önce Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Sait Erdal Dinçer ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun istifa edeceği haberleri ile hareketlenmişti.

AKP'DE TARTIŞMA ÇIKARAN GELİŞMELER

Ancak kulislerde TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun istifa ettiğini ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bunu kabul etmediği vurgulanmıştı. TÜİK Başkanı Dinçer'in istifasının ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ulaşmadığı ileri sürülmüştü. Ayrıca TÜİK Başkanı'nın enflasyon konusundaki tutumunun AKP'de tartışmalara da neden olduğu ifade edilmişti.

SIRA KAVCIOĞLU'NDA MI?

TÜİK Başkanı'nın enflasyon rakamlarını yüzde 36 göstermesinin AKP'de endişeye yol açması nedeniyle istifa ettiği belirtildi. Kavcıoğlu'nun ise faiz konusunda Erdoğan'la ters düşeceği için görevden alınacağı iddia edildi. Nitekim Erdoğan sık sık faizi indirme vurgusu yapsa da Merkez Bankası son toplantıda faizleri sabit tutmuştu. Piyasalarda ise Merkez Bankası'nın en az 2 ay daha faizleri sabit tutacağı beklentisi oluştu.

KAVCIOĞLU-ALBAYRAK İLİŞKİSİ

Bilindiği üzere Kavcıoğlu, Albayrak Medya Grubu'nun gazetesi olan Yeni Şafak'ta köşe yazarlığı yapıyordu. Kavcıoğlu, Merkez Bankası başkanı seçilmeden kısa süre önce de Yeni Şafak Gazetesi Naci Ağbal'ı ağır şekilde eleştirmişti.