CiddiGazete- Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamasında Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklaması ardından gözler, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye çevrildi.

Muharrem İnce, 22 Mayıs’ta Twitter hesabından paylaştığı mesajda bir rahatsızlık geçirdiğini belirterek, “Bugünü hastanede siyasetin dışındaki bir gündemle geçirdim. Hakkımda bazı söylentiler çıkarıldığını duyuyorum. Tümü gerçek dışıdır. Arayıp geçmiş olsun dileklerini ileten bütün dostlarıma teşekkür ederim” ifadelerini kullanmıştı.

Muharrem İnce, 23 Mayıs’ta paylaştığı mesajda ise, “Siyaset topluma liderlik etmek, yanlışları düzeltmek, toplumu daha iyisine yönlendirmek için yapılır/yapılmalıdır. Maalesef siyaset dünyamız; FETÖ ve PKK ile örtülü işbirliği ile hazırlanan kumpaslarla, yalan, iftira ve montajlarla kirletilmiştir. Bu işlerin kazananı olmaz, kaybedeni de biz değiliz” demişti.

İNCE'YE BAKANLIK TEKLİFİ

Odatv’nin haberine göre, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Muharrem İnce’yi ziyaret etti. Karalar ve Özcan, İnce’ye 28 Mayıs seçimini Kılıçdaroğlu’nun kazanması durumunda kurulacak kabinede bakanlık teklif etti. İnce ise adaylıktan çekilme sürecinde kendisine “itibar suikasti” yapıldığını ancak yalnız bırakıldığını belirterek bu teklifi reddetti.

MYK'DAN SONRA AÇIKLAMA

Odatv, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı arayıp neler konuşulduğunu sordu. Özcan görüşmenin içeriği hakkında bilgi veremeyeceğini söyledi.

Öte yandan Memleket Partisi’nin bugün yapılacak MYK toplantısının ardından Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamasında hangi adayın destekleneceğine dair açıklama yapması bekleniyor.