CiddiGazete- İngiltere Premier Lig ekibi Southampton'ın da sahibi olan Sport Republic, Birinci Lig ekibi Göztepe ile devir teslim anlaşmasının imzalandığını duyurdu.

Bu satın almayla Türk futbolundaki ilk yabancı yatırımcı olan Sport Republic'in kurucu ortağı Rasmus Ankersen, Göztepe'nin yüzde 70'ini alarak kulübün kontrolünü eline aldı ve başkan oldu.

Ocak ayında Southampton'ı yüzde 80 hisse karşılığında 100 milyon sterlinlik bir anlaşmayla satın alan Londra merkezli yatırım şirketi, çok kulüplü modeline daha fazla takım eklemeye çalıştı. Şirket, Red Bull veya City Football Group'a benzer şekilde çalışan bir kulüpler topluluğu yaratmayı amaçlıyorlar.

"TÜRKİYE'DE YENİ BİR SAYFA"

Göztepe'deki çoğunluk hissesini devreden kulübün eski sahibi Mehmet Sepil, "Sport Republic'in Göztepe'deki yatırımını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, Sport Republic'in ülkemizde futbolda ilk yabancı yatırımcı olmasıyla Türk futbolunda yeni bir sayfanın başlangıcını işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

Sport Republic sahibi olduğu Premier Lig ekibi Southampton da anlaşmanın duyurulduğu tweet'e cevap vererek, "Sport Republic ailesine hoş geldiniz" ifadelerini kullandı.

ANKERSEN AYLARDIR TAKİPTEYDİ

Futbol kulüplerine yaptığı yatırımlarla bilinen 39 yaşındaki Ankersen, ilk olarak ülkesinde Midtjylland takımında görev aldı. Midtjylland'ı Avrupa kupalarına kadar taşıyan Göztepe'nin yeni patronu, rotayı İngiltere'ye çevirip 6 yıl Brendford'u yönetti. Brendford, Ankersen döneminde tarihinde ilk kez Premier Lig'e yükseldi. İngiltere'de 2021 yılında Sport Republic adlı spor fonunun kurucu ortaklarından olan Danimarkalı iş insanı, 2022'de Southampton'a yatırım yaptı. İki kez İzmir'e gelip, Gürsel Aksel Stadı, Urla Adnan Süvari Tesisleri ve Torbalı'da yapılması planlanan altyapı tesislerini gezen, ligdeki Altay derbisini tribünden izleyen Ankersen, sezon boyunca Göztepe'yi yakından takip etti.