CiddiGazete- Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü olan ve aynı zamanda dört fakültenin dekanlık görevini de yürüten Nihat Hatipoğlu, hakkındaki haberleri değerlendirirken, "Tabi Ramazan geliyor, illaki algı lazım" dedi.

"SIFIRDAN KURULDU"

"Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) yeni bir üniversitedir" diyen Hatipoğlu, "Sıfırdan kuruldu. 8 fakültesi var. Bu fakültelere öğrenci almak ve resmî işlemleri yürütmek için dekan atamak zorundayız. Dekanlık için de profesör şartı gerekiyor" ifadelerini kullanarak, dört fakültede dekanlık yapmasının nedeninin üniversitenin yeni kurulmuş olmasına bağladı.

"RAMAZAN GELİYOR!"

Görevlendirmelerden herhangi bir ücret almadığını, "Bu görevlendirmelerden dolayı ne bana, ne de dekanlıklara vekalet görevi verilen hocalarımıza herhangi bir maaş, ücret veya başka bir ödeme yapılmamıştır" ifadelerini kullanan Hatipoğlu, "Bütün akademi dünyası bunu bilir. Bütün bunlar biliniyor olmasına rağmen koca koca insanların sanki gayri kanuni bir şey varmış gibi sabahtan bu yana saygısızca yazılarla tepinip durmalarının sebebini anlamakta zorlanıyorum. Bu vekaletler bize ekstra yük ve sorumluluk getirmiştir. Bir kuruş ücret veya maaş ödenmemiştir.

Anlamadığınız bu işin neresinde. Tabi Ramazan geliyor. İllaki algı lazım" diye konuştu.