CiddiGazete- İkinci Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Bayburt Özel İdare Spor’un pazar günü Elazığspor ile oynayacağı mücadele öncesi yapılan coronavirüs testlerinde 16 futbolcu, 3 antrenör ve 4 personelinde olmak üzere toplam 23 pozitif vaka tespit edildi.

16 futbolcunun maça çıkamayacak olması nedeniyle yarın saat 15.00’te oynanacak mücadele öncesi TFF’ye başvurarak erteleme talep eden Bayburspor’un isteği kabul edilmedi.

Oynatabilecek sadece 12 oyuncunun kaldığını ve kalecileri olmadığını açıklayan Bayburt Kulübü, twitter üzerinden bir paylaşım yaparak karara tepki gösterdi.

Kulüpten yapılan açıklamada, “Kadromuzda Covid-19 testi negatif çıkmış 12 futbolcu kalmış ve tüm kalecilerimizin testi pozitif çıkmışken, yarın oynanacak Elazığspor maçının ertelenme talebimizi reddeden TFF’yi bu yanlış ve akılalmaz karardan acilen dönmesini umuyoruz” denildi.

Kulüp Başkanı Tamer Saka, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hafta sonu Pazar günü oynanacak Elazığ maçı öncesi Futbol A Takımımız, teknik heyetimiz ve personelimize coronavirüs testi uygulanmıştır. Yapılan testlerin sonucunda 3 antrenör, 4 kulüp çalışanı ve 16 oyuncumuzun testleri pozitif çıkmıştır. Pozitif çıkan ekibimizin tedavi süreci başlamıştır” açıklamasında bulundu.

ELAZIĞSPOR’DA DA 8 KİŞİ POZİTİF ÇIKMIŞTI

Elazığspor’da ise sezon öncesi Bolu kampında yapılan coronavirüs test sonuçlarında 6 futbolcu, 1 teknik heyet ve 1 kulüp personeli olmak üzere toplamda 8 kişinin coronavirüse yakalandığı açıklanmıştı.